Γενικά Στοιχεία

Το Γουίπετ είναι ένα κομψό, λεπτό σκυλί και σκληραγωγημένο. Αυτός ο σκύλος είναι ένας φοβερός σύντροφος για την οικογένεια. Είναι από τους σκύλους που χαρακτηρίζονται καλοί, δοτικοί, πολύ φιλικοί και καλόβολοι. Όταν είναι κουτάβια μπορεί να είναι λίγο ανήσυχα. Μασάνε ότι βρουν μπροστά τους και τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στον καναπέ. Αρκετές φορές όμως μετά την ηλικία των ενάμιση χρόνων αρχίζουν και ηρεμούν.

Οι Γουίπετ είναι σκύλοι με υψηλά ποσοστά ενέργειας και θέλουν αρκετή εξάσκηση. Τα σκυλιά αυτά πάντα έπεφταν θύμα εκμετάλλευσης, ακόμα και σήμερα γιατί τρέχουν με 60 χιλιόμετρα την ώρα παρά το μικρό τους μέγεθος και χρησιμοποιήθηκαν σε κυνοδρομίες.

Μακάρι να εκτιμήσουν σε αυτό το σκυλί την συντροφικότητά του και να πάψη η φυλή να παρουσιάζεται μόνο σε αγώνες ταχύτητας.

Φροντίδα & Υγεία

Εμφανίζει ευπάθεια στους όρχεις και στην καρδιά.

Το Ουίπετ απαιτεί ελάχιστη περιποίηση. Χάνουν πολύ λίγο τρίχωμα και ένα απλό βούρτσισμα μία ή δύο φορές τη βδομάδα είναι αρκετό. Δεν έχει την κλασική μυρωδιά που έχουν άλλοι σκύλοι, οπότε το μπάνιο μπορεί να γίνετε μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Το Ουίπετ είναι ένας αρκετά υγιής σκύλος. Με σωστή διατροφή, άσκηση μπορεί να ζήσει μία ζωή χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Ιστορία

Το Γουίπετ θωρείται απόγονος διασταυρώσεων του ιταλικού Γκρέιχαουντ με διάφορες ράτσες τεριέ. Λόγω της ταχύτητάς του χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι του λαγού και σε αγώνες δρόμου. Υπάρχουν αναφορές γι’ αυτή τη ράτσα από τον 17ο αιώνα.