karaxountris-logo

Πέτρος Καραχούντρης

Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων - Θετικός Εκπαιδευτής & Τεχνικός Συμπεριφοράς Σκύλων
Μέλος του APDT (Association of Pet Dog Trainers) των ΗΠΑ (από το 2005)
Τεχνικές Θετικής & Μικτής Εκπαίδευσης
Υποκριτική Σκύλων & Ειδικά Κόλπα
Βελτίωση Συμπεριφοράς & Βασική Υπακοή
Image
Image
Σύντομο Προφίλ
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων, μέλος του APDT των ΗΠΑ, με εμπειρία 25 ετών, πάνω από 2300 εκπαιδεύσεις σκύλων και τεχνογνωσία στις τεχνικές και μεθόδους της σύγχρονης εκπαίδευσης σκύλων έχοντας συνεργαστεί με καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές σκύλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εφαρμογή της φιλοσοφίας Θετικής Εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση και επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς των σκύλων μεριμνώντας παράλληλα για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη/της οικογένειάς του.
Παρατηρητικός με προσήλωση στην κατανόηση της συμπεριφοράς των σκύλων, εντοπισμός των αιτιών αρνητικής συμπεριφοράς και λήψη μέτρων με αποφασιστικότητα που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ διασφαλίζουν ένα αρμονικό περιβάλλον εκπαίδευσης και διαβίωσης. Ειδικός στην ανάπτυξη υποκριτικών ταλέντων σκύλων με συμμετοχές σε επιδείξεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, σε διαφημιστικά σποτ σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε δελτία ειδήσεων.

Δυνατά Σημεία

Image
Τεχνικές Βασικής Υπακοής και Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Συμπεριφοράς Σκύλων κάθε Ράτσας Παραστάσεις με Ειδικά Κόλπα και «Τρικ», Γυμναστικές Επιδείξεις, Κοινωνικοποίηση Σκύλων Ήπια Δύναμη με Αυτοσυγκράτηση και Ήρεμη Συμπεριφορά Κερδίζοντας την Εμπιστοσύνη του κάθε Σκύλου Παρατηρητικός στην Ψυχολογική Κατάσταση, Κίνηση, Γλώσσα Σώματος και Αντιδράσεων του Σκύλου Ισχυρές Δεξιότητες Διαχείρισης Σκύλων, Αποτελεσματική Επικοινωνία και Επιμονή στην Επίτευξη Στόχων

Ορόσημα Καριέρας:

Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΥΕΝΕΔ σε ηλικία μόλις 8 ετών.

Μεγαλύτερος χρόνος τηλεοπτική εμφάνισης σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Εκπαίδευση περισσότερο από 2300 σκυλιά κάθε ράτσας.

Πρωταγωνιστής σκύλου σε τηλεοπτικό σποτ για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ειδικά αφιερώματα συντεντεύξεων σκύλων στον Τύπο με 5 – 7 σελίδες.

Image

Εμπειρία

Πέτρος Καραχούντρης - Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Εκπαίδευσης Σκύλων - Χαϊδάρι - https://www.karaxoundris.gr
Εκπαιδευτής Σκύλων (Πανελλαδική Κατ’ Οίκον Εκπαίδευση)
Εφαρμογή ειδικών μεθόδων στην βασική εκπαίδευση του ιδιοκτήτη και του σκύλου του στο δικό τους χώρο μεταδίδοντας τις τεχνικές βασικής υπακοής και βελτίωσης συμπεριφοράς.
Διεξαγωγή one-to-one συνεδριών εκπαίδευσης σκύλων και συμβουλευτικών συνεδριών ιδιοκτητών για τον προσδιορισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Παρατήρηση των θετικών στοιχείων και συμπεριφορών των σκύλων και ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς με επιβράβευση.
Αντιμετώπιση και διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς σκύλων, όπως επιθετικότητα, ανησυχία και αγχωτικές καταστάσεις, υπερκινητικότητα, φοβίες, αυτοτραυματισμός, πρόκληση καταστροφών.
Σχεδιασμός προσαρμοσμένης εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη διασκεδάζοντας και χτίζοντας ισχυρό δεσμό μεταξύ σκύλου και της οικογένειάς του.
Ειδική εκπαίδευση σε τεχνικές υποκριτικής σκύλου ράτσας κανίς (ο Boris) αναπτύσσοντας τα ιδιαίτερα ταλέντα χαρισματικών σκύλων.
Συμμετοχή σε εκθέσεις σκύλων για την παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων σε τεχνικές εκπαίδευσης και αρθρογραφία.

Εμφανίσεις / Συμμετοχές

ΣΕ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
27/03/2019
2η Ημερίδα Κτηνιατρικής: «Προβλήματα Συμπεριφοράς του Σκύλου και της Γάτας» - Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία
03/06/2018
«Οδηγός Αρμονικής Συμβίωσης» - Pets Pro Academy
05/10/2017
Επιστήμη και Τεχνολογία της Θετικής Εκπαίδευσης Σκύλων: «Θετικός Εκπαιδευτής και Τεχνικός Συμπεριφοράς Σκύλων» - CCPD Μ. Βρετάνιας
Image
Image
Image

Ας Μιλήσουμε