Γενικά Στοιχεία

Το σκυλί της Νέας Γης είναι θρυλικό για την ηρεμία του και τον υπάκουο χαρακτήρα του, αλλά και τη δύναμή του. Είναι εξαιρετικά πιστά και ιδανικά σκυλιά εργασίας. Για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή είναι γνωστή ως "ευγενικός γίγαντας" ή το σκυλί νταντά. Έχουν συνήθως μια βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, αν τα ξεκινήσει κάποιος νωρίς. Είναι εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά λόγω του μεγέθους τους σε πολύ νεαρές ηλικίες, τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατά λάθος. Ο σκύλος Newfoundland με το όνομα "Nana",ήταν ο αγαπημένος σκύλος φύλακας στο έργο Peter Pan. Το σκυλί της Νέας Γης είναι γενικά καλή με άλλα ζώα, αλλά το μέγεθός τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι εκπαιδευμένα.


Με τα παιδιά τα πάει πολύ καλά και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα συμπεριφοράς ή επιθετικότητας απέναντι τους. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι πως λόγω του μεγάλου μεγέθους που έχει ο σκύλος αυτός μπορεί άθελά του να ρίξει ή να τραυματίσει ένα μικρό παιδί.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αφήνετε μόνο του για πολύ χρονικό διάστημα και θα πρέπει να του αφιερώνετε κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να μην βαρεθεί. Ένας τέτοιος σκύλος μπορεί να σας καταστρέψει τον κήπο μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Επίσης καλό θα ήταν να ζει σε χώρο με υψηλή και γερή περίφραξη.

Για όσους από εσάς θέλετε αυτόν τον αγαθό γίγαντα θα πρέπει να ξέρετε πως εάν του δώσετε αγάπη πραγματικά θα σας δώσει τα πάντα.

Φροντίδα & Υγεία

Δυσπλασία ισχύων.

Επειδή έχει πυκνό τρίχωμα το καλοκαίρι θέλει προσοχή, να του παρέχουμε άφθονο νερό και σκιερό μέρος.

Ιστορία

Η ιστορία της καταγωγής αυτής της ράτσας είναι μάλλον άγνωστη. Πιστεύεται ότι οι ινδιάνοι, πρώτοι κάτοικοι της Νέας Γης, είχαν σκυλιά που διασταυρώθηκαν με άλλα που είχαν φέρει οι ψαράδες από τις άλλες χώρες, έτσι δημιουργήθηκε η ράτσα αυτή που χρησιμοποιούσαν, σε ξηρά και θάλασσα, για μεταφορά φορτίων και διάφορες άλλες βαριές εργασίες. Οι Άγγλοι ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα γι' αυτή τη φυλή και ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή της.