Γενικά Στοιχεία

Αν και η όψη του το κάνει να φαίνεται μοχθηρό εντούτοις, είναι πολύ φιλικό. Αγαπά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Δεν γαβγίζει συχνά και ποτέ χωρίς λόγο. Είναι πιστό, κοινωνικό και υπομονετικό σκυλί.

Είναι σκύλος συντροφιάς και μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα. Δένεται με την οικογένεια και είναι γενικά ήσυχο στο σπίτι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη άσκηση και το φαγητό του είναι μέτριας ποσότητας.

Φροντίδα & Υγεία

Συνήθη είναι τα αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και παθήσεις ματιών. Πρέπει να προσέχετε το βάρος τους. Η αναπαραγωγή δεν είναι εύκολη και σε μερικές περιπτώσεις γίνεται μόνο με τεχνητές μεθόδους. Επίσης ίσως χρειαστεί καισαρική στην γέννα, γιατί τα κεφάλια των κουταβιών είναι αρκετά μεγάλα.

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα είναι αρκετό για να φύγει η τρίχα. Μία φορά το μήνα μπάνιο, ανάλογα και το πόσο βρωμίζει σε καθημερινή βάση. Κάτω από τις πτυχές του δέρματος μπορείτε να σκουπίζεται με ένα μαλακό πανάκι.

Ιστορία

Αυτό το Μπουλντόγκ κατάγεται από το Αγγλικό, το οποίο οι βρετανοί εκτροφείς αφού εξήγαγαν στη Γαλλία, διασταυρώθηκε με άλλες ράτσες "toy" της Ευρώπης δημιουργώντας έτσι αυτή τη ράτσα που έγινε πολύ αγαπητή στους αριστοκρατικούς κύκλους του Παρισιού και της Γαλλίας του 19ου αιώνα.