Γενικά Στοιχεία

Είναι τρυφερό σκυλί που δένεται πολύ με τον ιδιοκτήτη, είναι ευγενικό και ιδιαίτερα φιλικό με τα παιδιά. Διαθέτει πολύ ενεργητικότητα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή βόλτα και η μέτρια άσκηση. Μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού και μπορεί να προσαρμοστεί στην ζωή σε διαμέρισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής. Το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα και περιποίηση.

Φροντίδα & Υγεία

Οι συχνότερες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν τα Brittany είναι το γλαύκωμα : είναι η πίεση που δημιουργείται μέσα στο μάτι όταν ο αγωγός υγρού φράζει, επίσης και η Δυσπλασία Ισχύων. Τα προβλήματα αυτά όμως είναι κυρίως γενετικά και αν δεν υπάρχουν στα γονιδιακά κύτταρα το πιθανότερο είναι να μην εμφανιστούν.

Το επίπεδο καλλωπισμού είναι σε μέτρια επίπεδα. Ένα καλό βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα είναι ότι χρειάζεται. Για λούσιμο προτείνεται μία φορά τον μήνα ή όποτε κρίνεται απαραίτητο, φυσικά με ειδικό σαμπουάν για σκύλους και όχι ανθρώπινο για να μην υπάρξει ερεθισμός του δέρματος, επίσης και τα μπάνια δεν πρέπει να είναι πολύ συχνά για τον ίδιο λόγο.
Εάν ο σκύλος χρησιμοποιείται για κυνήγι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε μάτια και αυτιά για διάφορά αντικείμενα ή και για κρότωνες. Σε γενικές γραμμές τα Brittany εάν δεν είναι σκύλοι επιδείξεων ο καλλωπισμός τους κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ιστορία

Θεωρείται από τις πολύ παλιές ράτσες της Γαλλίας αφοί οι ρίζες του φτάνουν στον Μεσαίωνα και την σημερινή μορφή έχει πάρει μετά από διασταυρώσεις με αγγλικά κυνηγόσκυλα που άφηναν, οι άγγλοι κυνηγοί ευγενείς στους Γάλλους στην Βρετάνη, μέχρι την επόμενη κυνηγετική περίοδο. Είναι θαυμάσιο κυνηγόσκυλο αλλά και αξιαγάπητο κατοικίδιο, δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.