Γενικά Στοιχεία

Ο γνωστός σκύλος "λουκάνικο" είναι από τα πιο ζωηρά και έξυπνα σκυλιά. Απαιτητικός και πεισματάρης, μπορεί να κάνει κάθε τι για να τραβήξει την προσοχή μας. Συντροφικός, πιστός και καλόκαρδος σκύλος ιδιαίτερα με τα παιδιά, ο Ντάτς χάουντ είναι παιχνιδιάρης αλλά συχνά επιφυλακτικός με τους ξένους. Με την κατάλληλη εκπαίδευση από κουτάβι, μπορεί να μετριαστεί το πείσμα και το δύσκολο του χαρακτήρα του και να γίνει ένα αξιοθαύμαστο κατοικίδιο.

Είναι θαρραλέο σκυλί, πιστό, καλός κυνηγός και φύλακας. Του αρέσει το παιχνίδι, ειδικά με τα παιδιά. Είναι δραστήριο και ανεξάρτητο γι’ αυτό χρειάζεται εκπαίδευση από κουτάβι. Συνυπάρχει με άλλα ζώα αν έχει μεγαλώσει μαζί τους. Δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους του και μπορεί να γίνει επιθετικό σε μεγαλύτερα σκυλιά.

Φροντίδα & Υγεία

Έχει ανάγκη μικρής ποσότητας τροφής αλλά επειδή είναι λαίμαργο χρειάζεται προσοχή για να μην γίνει υπέρβαρο. Πρέπει να εκπαιδευτεί και να κοινωνικοποιηθεί από κουτάβι. Χρειάζεται βούρτσισμα και στην εκδοχή με το τραχύ τρίχωμα και μάδημα.

Ιστορία

Πολλοί πίστευαν ότι οι πρόγονοι του Ντάτσχουντ βρίσκονταν στην αρχαία Αίγυπτο αλλά τελικά οι νεότερες έρευνες καταλήγουν στην Γερμανία. Θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα αναπαραγωγής σκύλων με ανωμαλίες στη δομή των οστών γι’ αυτό έχει κοντά πόδια που το καθιστά ικανότατο στο να ξετρυπώνει τα θηράματα από τις φωλιές τους και να χώνεται στις υπόγειες φωλιές. Αν και ήταν κατοικίδιο σε όλες τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης θεωρείται το εθνικό σκυλί της Γερμανίας. Είναι πολύ δημοφιλές σε Ευρώπη και Αμερική και είναι επίσης γνωστό, λόγω του σχήματός του, ως “λουκάνικο”.