Γενικά Στοιχεία

Αυτό το λευκό ποιμενικό αναπτύχθηκε από γραμμές με λευκό τρίχωμα του Γερμανικού Ποιμενικού στον Καναδά και τις ΗΠΑ αλλά και από Ευρωπαϊκές εισαγωγές. Έχει κοινή καταγωγή με τον λευκό Ελβετικό ποιμενικό (Berger Blanc Suisse, Weisser Schweizer Schäferhund) αλλά θεωρείται ξεχωριστή φυλή. Το Καναδέζικο Λυκόσκυλο έχει συνήθως πιο μακρύ τρίχωμα από το Γερμανικό Λυκόσκυλο και ενίοτε έχει διπλό τρίχωμα.

Φροντίδα & Υγεία

Όπως σε αρκετές μεγάλου μεγέθους ράτσες, το Καναδέζικο Ποιμενικό είναι επιρρεπές στην κληρονομική πάθηση της δυσπλασίας του ισχίου και του αγκώνα. Ακόμη συνηθισμένες παθήσεις είναι ανωμαλίες στο αίμα, πεπτικά προβλήματα, επιληψία, χρόνιο έκζεμα και δερματικές αλλεργίες.

Το τρίχωμά του μαδάει όλο το χρόνο. Είναι καλό να χτενίζετε καθημερινά, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της βαριάς τριχόπτωσης, για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ένταση του φαινομένου. Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι ο σκύλος έχει αρκετή φαγούρα κατά την περίοδο αυτή λόγω των νεκρών τριχών που παραμένουν στο σώμα, και ένα σχολαστικό χτένισμα σίγουρα θα τον ανακουφίσει.

Ιστορία

Αναγνωρίστηκε διεθνώς στις 14 Απριλίου 1999.