Γενικά Στοιχεία

Ιδανικός ιχνηλάτης για το λαγό σε δύσκολα ορεινά εδάφη και ανάλογες καιρικές συνθήκες. Εργάζονται άριστα μόνα τους και δεν συνεργάζεται εύκολα με άλλα σκυλιά. Ιχνηλάτες με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με πάθος, επιμονή και οξυδέρκεια. Η πλειονότητα των παραπάνω ιχνηλατών εργάζεται πεισματικά στις εναλλαγές του ντορού που οδηγεί στο γιατάκι με μεγάλη ικανότητα και σιγουριά.

Ρωμαλέα, σφριγηλά και ανθεκτικά με μεγάλη αντοχή και διάρκεια. Έχουν ζωηρό χαρακτήρα και πάθος για το κυνήγι. Ήμερα, πρόθυμα, υπάκουα και πολύ δεμένα με το αφεντικό τους.

Φροντίδα & Υγεία

Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφους να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν.

Ιστορία

Ο Bruno Jura κυνηγόσκυλο είναι ένα σκυλί , που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα για κυνήγι στην όρη Jura στα Γαλλοελβετικά σύνορα.Βρίσκονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και διαθέτει ένα ευρύ κεφάλι και βαριά ρυτίδες, που τα διαφοροποιούν από τις άλλες ελβετικές ράτσες κυνηγόσκυλων. Είναι γνωστό για το κυνήγι της αλεπούς , λαγός , και μερικές φορές ακόμη και μικρά ελάφια.