Γενικά Στοιχεία

Οι σκύλοι Μπόξερ είναι ζωηροί, πιστοί και τους αρέσει να παίζουν. Επίσης είναι θαρραλέοι με πολύ φυσική δύναμη και αθλητικά προσόντα. Τους αρέσει να έχουν την προσοχή και θέλουν να έχουν άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη τους. Τους αρέσει να τους χαϊδεύουν, να τους αγκαλιάζουν και όλων των ειδών η προσωπική επαφή. Είναι από αυτά τα σκυλιά που θα σας ακολουθούν παντού και πάντα.

Το Μπόξερ, τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και με τα παιδιά. Δεν πρέπει να του αναπτύσσετε επιθετικά συναισθήματα, θα λέγαμε πως πρέπει να διατηρείται σε ομαλή ψυχική διάθεση, ωστόσο, είναι ένα πάρα πολύ καλό σκυλί – φύλακας.

Φροντίδα & Υγεία

Αρρώστιες που μπορεί να εμφανιστούν είναι οι εξής: όγκος στο κεφάλι, υποθυρεοειδισμός, καρδιοπάθεια, κολίτιδα, πρήξιμο και κώφωση.

Η περιποίηση του τριχώματος είναι πολύ εύκολη υπόθεση με το Μπόξερ. Ένα απλό τρίψιμο είναι αρκετό. Είναι πολύ καθαρά σκυλιά και περιποιούνται ακόμα και μόνοι τους.
Στα σκυλιά το οποία έχουν κοπεί τα αυτιά πρέπει να εξετάζονται συχνά για συσσώρευση κεριού, αλλά και για την ύπαρξη μυκήτων. Προσοχή δεν πρέπει να βάζετε ποτέ μπατονέτες μέσα στο κανάλι του αυτιού, παρά μόνο να καθαρίζετε γύρω από αυτό.

Ιστορία

Γερμανοί εκτροφείς στα τέλη του 19ου αιώνα θέλοντας να δημιουργήσουν τον τέλειο σκύλο εργασίας φύλαξης, διασταύρωσαν το Αγγλικό Μπούλντογκ με το Bullenbeiser, δημιούργησαν το πρώτο μπόξερ. Στις 26 Φεβρουαρίου 1895, γεννήθηκε ο Flocki, που ήταν το 1ο μπόξερ που εγγράφετε στο γενεαλόγιο του Γερμανικού Κυνολογικού Ομίλου.

Oι άνθρωπου που θεμελίωσαν την φυλή στην σύγχρονή τους μορφή βοήθησαν στην διάδοσή τους παγκοσμίως είναι οι Philip Friederun Stockman, του ιστορικού εκτροφείου “Vom Dom”.

Το 1925 το boxer αναγνωρίστηκε επισήμως ως στρατιωτικός / αστυνομικός σκύλος εργασίας, λόγω της εξαιρετικής τους εργασιακής τους ικανότητας και προσφοράς τους κατά τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο.