Γενικά Στοιχεία

Ο τεριέ Βοστώνης είναι γνωστός για τον ενθουσιασμό του αλλά και την δίψα που έχει για τις χαρές της ζωής. Πρόκειται για ένα σκύλο ιδανικό για οικογένεια, καθώς προσαρμόζεται εύκολα, είναι πιστός αλλά και γεμάτος χαρά.

Είναι εύκολο στη φροντίδα του, λόγω και του μικρού μεγέθους του και έχει ευχάριστη διάθεση. Αγαπά τις βόλτες με τα πόδια και το αυτοκίνητο και είναι μια από τις δημοφιλέστερες ράτσες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένα μικροκαμωμένο, μυώδες σκυλάκι.

Φροντίδα & Υγεία

Λόγω του προσώπου έχουν προβλήματα με την αναπνοή. Μερικά μπορεί να παρουσιάσουν και αλλεργίες. Ο καταρράκτης είναι μία συνήθη πάθηση των ματιών. Επίσης η κώφωση δεν αποκλείεται.

Τα Μπόστον έχουν λεπτό, λείο, κοντό τρίχωμα. Δεν χάνουν πολύ τρίχα και δεν χρειάζονται μεγάλη περιποίηση. Αρκεί ένα βούρτσισμα που και που. Αλλά το πρόσωπό του πρέπει να καθαρίζεται σχεδόν καθημερινά με ένα πανάκι και τα νύχια του ανά τακτά χρονικά διαστήματα κόψιμο. Σε μερικά δεν αρέσει το νερό, έτσι μπορεί να τινάζονται κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Ιστορία

Αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα από τη διασταύρωση μεταξύ ενός Αγγλικού Bulldog και ενός Αγγλικού λευκού Terrier. Το Boston Terrier ήταν η πρώτη διασταύρωση από Αμερικανούς εκτροφείς.