Γενικά Στοιχεία

Αυτή η ράτσα σκύλων είναι η καλύτερη συντροφιά για κάποιον που θέλει λίγη πρόκληση. Το ευγενές παρουσιαστικό τους μπορεί να είναι αξιολάτρευτο και το μπλαντ χαουντ να είναι το πιο πιστό και αφοσιωμένο σκυλί στον κόσμο αλλά πρέπει να το κερδίσετε.

Αυτό το μεγαλόσωμο λαγωνικό, είναι φρουρός, ευγενικός, ντροπαλός και πάρα πολύ αγαπησιάρικο. Δένεται πολύ με το αφεντικό του και κάνει πολύ καλή παρέα με τα παιδιά, αφού έχει μεγάλη υπομονή και ταυτοχρόνως εκπέμπει στοργικότητα. Όπως κάθε κατοικίδιο θέλει αρκετή φροντίδα και περιποίηση όπως και αρκετή τροφή. Είναι κατοικίδιο που ταιριάζει και σε εσωτερικό χώρο αρκεί όμως κάθε μέρα να πηγαίνει την πεζοπορία του. Του αρέσει να περπατάει με τις ώρες, έχει μεγάλη αντοχή και αν πιάσει η μυτούλα του κάποια μυρωδιά, τότε συναρπάζεται και προσπαθεί να την εντοπίσει με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπακούει σε κάποιο κάλεσμα μας.

Φροντίδα & Υγεία

Το Μπλαντχάουντ είναι δύσκολο και επιρρεπή σε αρκετές ασθένειες, όπως:
δισπλασία ισχίου,
στροφή στομάχου,
εντρόπιον,
εκτρόπιον,
δερματίτιδα.

Το τρίχωμα το Μπλαντχάουντ είναι εύκολο στην περιποίηση. Δεν χρειάζεται κούρεμα, μόνο ένα «βούρτσισμα» με ένα ειδικό γάντι. Μπάνιο πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια πρέπει να στεγνώνεται με μία πετσέτα. Χρειάζεται συχνό καθάρισμα στα αυτιά καθώς μπορεί να προκληθούν μολύνσεις.
Το Μπλαντχάουντ έχει τη χαρακτηριστική «σκυλίσια» μυρωδιά, που κάποιους μπορεί να ενοχλεί.

Ιστορία

Το μπλαντχάουντ, ανήκει σε μία ράτσα που έχει ιστορία πολλών χρόνων και κατάγεται από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από τα δάση των Αρδενών. Εκεί αγαπήθηκε από τους μοναχούς του Αγίου Ουμβέρτου και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε διάσημο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα αγαπητό ήταν στην αριστοκρατία, όπου συγκεκριμένα πολλοί Γάλλοι βασιλιάδες το λάτρεψαν. Το όνομα του σημαίνει «λαγωνικό αίματος», που προδίδει την μεγαλειώδη εμπειρία του ως ντεντέκτιβ όσφρησης, αφού βρίσκει τα ίχνη με τρομερή επιτυχία και πολλές φορές χρησιμοποιείται η ιχνηλασία του ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια.