Γενικά Στοιχεία

Ένας σκύλος που του αρέσει να παίζει, να παίζει και να παίζει !!! Ο σκύλος μπισόν φριζέ είναι ένας αξιολάτρευτος σκύλος που του αρέσει η αγκαλιά, το παιχνίδι, και οι ξάπλες στον καναπέ του σπιτιού.

Το Μπισόν Φριζέ, μοιάζει με μια χαρούμενη άσπρη μαλλιαρή μπαλίτσα. Είναι ένα εύρωστο σκυλάκι, με εύθυμο ταμπεραμέντο, το οποίο είναι εμφανές από την φουντωτή ουρίτσα που κουνάει χαρούμενα πάνω από την πλάτη του. Αγαπά να είναι το κέντρο της προσοχής και είναι πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τον κύριό του. Είναι ευγενικό, με καλούς τρόπους, ευαίσθητο, πολύ εύθυμο και στοργικό, το Μπισόν φριζέ είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά ή άλλα κατοικίδια.

Είναι από τις πιο υπάκουες και ευγενικές ράτσες που υπάρχουν, είναι χαρούμενο, γεμάτο εμπιστοσύνη και ευφυές σκυλί. Είναι πιστό και εντελώς αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Μπορεί να είναι υπερπροστατευτικό και να γαβγίσει ή να δαγκώσει εάν αντιληφθεί ότι απειλείται.

Φροντίδα & Υγεία

Σε γενικές γραμμές το Μπισόν Φριζ είναι επιρρεπές σε δακρύρροια, καταρράκτη, και δερματικές παθήσεις. Μπορεί επίσης να είναι πολύ ευαίσθητο σε τσιμπήματα ψύλλων.

Αυτή η ράτσα απαιτεί πολύ χρόνο για περιποίηση. Το τρίχωμά μπερδεύεται εύκολα, επομένως χρειάζεται καθημερινά βούρτσισμα και ο τακτικός επαγγελματικός καλλωπισμός είναι ό,τι καλύτερο.

Ιστορία

Η ράτσα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ιταλικής αναγέννησης με την διασταύρωση του Μαλτέζ με άλλα μικρά Barbets και Κανίς. Εισήχθη στη Γαλλία κατά την διάρκεια της βασιλείας του Φραγκίσκου Α και έγινε πολύ δημοφιλές κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου Γ αφού ήταν η αγαπημένη ράτσα της Αυλής.