Γενικά Στοιχεία

Το Αμερικάνικο Μπούλντογκ είναι ένα καλοφτιαγμένο συμπαγές σκυλί με ευρύ στέρνο και γυαλιστερά μάτια όλο εξυπνάδα. Είναι γνωστό ότι είναι ένα αγαπητό κατοικίδιο, με καλές σχέσεις με τα παιδιά αλλά και με άλλα ζώα. Το American Bulldog είναι ένα σκυλί γενναίο, αποφασιστικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή ενώ είναι ικανό να μάθει πολλά πράγματα παρόλο που είναι αρκετά ανεξάρτητο. Το Αμερικάνιο Μπουλντογκ είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, πολύ φιλικό με την οικογένεια και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά. Επίσης είναι πολύ συναισθηματικό και αν δεν έχει την πρέπουσα προσοχή σας ή θα μαραζώσει ή θα αγριέψει. Για αυτό προσοχή, αν θέλετε να έχετε ένα τέτοιο σκυλί, για να απολαύσετε τα προσόντα του και την φύλαξή του θα πρέπει να μην το αφήνετε μόνο του και να του αφοσιωθείτε όπως άλλωστε κάνει και αυτό για εσάς.

Υπάρχουν δυο τύποι Αμερικάνικου μπουλντόγκ,το ένα με κοντά πόδια και ευρύ στήθος Johnson type ,και το πιο κομψό λίγο ψηλότερο Scott type.Είναι πολύ καλός σκύλος εργασίας,έχει πολύ ισχυρό λαιμό και ώμους που του εξασφαλίζουν μεγάλη δύναμη.Είναι το πιο ευκίνητο από τα άλλα μολοσσοειδή.
Το χρώμα του είναι λευκό,καφέ,στικτό.

Φροντίδα & Υγεία

Μερικά θέματα υγείας που πρέπει να προσέξετε είναι προβλήματα με τα μάτια, εντρόπιο, δυσπλασία του αγκώνα, αλλεργίες και δερματικά προβλήματα.

Το τρίχωμά του Αμερικάνικου Μπουλντόγκ δεν χρειάζεται ιδιαίτερο βούρτσισμα και καλλωπισμό. Χρειάζεται βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό το τρίχωμά του και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Ακόμη καλό είναι να κόβετε και τα νύχια μία φορά την εβδομάδα, αλλά πρέπει να προσέχετε να κόβετε μόνο το πάνω μέρος. Εξίσου συχνά θέλουν καθάρισμα και τα αυτιά του.

Ιστορία

Οι μετανάστες που πήγαν στην Αμερική από την Αγγλία έφεραν μαζί τους και το Μπουλντόγκ με σκοπό να εργαστεί στα αγροκτήματα, να κυνηγά, να σκοτώνει τα βλαβερά ζώα και για να στοιχηματίζουν στις κυνομαχίες αφού και στην Αγγλία το χρησιμοποιούσαν στα αγροκτήματα για να προσέχει τα ζώα και το αγροτόσπιτο και για το αιματηρό άθλημα της μάχης με τον ταύρο. Στην Αγγλία οι εκτροφείς δημιούργησαν, με επιλεκτική αναπαραγωγή, το μικρόσωμο και με πιο καλό χαρακτήρα Αγγλικό Μπουλντόγκ έτσι το Αμερικανικό Μπουλντόγκ έγινε το μεγαλύτερο και επιθετικότερο σκυλί από τα δύο.